Verzamelgids Swarovski kristal online al 26 jaar een begrip.

Uitgeverij Assendorp heeft in samenwerking met Swarovski in 1995 de eerste Verzamelgids Swarovski kristal in boekvorm in Nederland en België uitgebracht.

Dit is een enorm succes gebleken en voldoet al jaren aan een duidelijke behoefte. Het wordt niet alleen door Swarovski verzamelaars gebruikt, maar ook door personen of bedrijven die zakelijk met Swarovski producten te maken hebben.

In 1998 werd de Verzamelgids vervangen door een CD-Rom met daarbij een handzaam boekje in zakformaat. Elk jaar in april/mei verscheen er weer een nieuwe up-date versie en werden de vervangingswaardes bijgesteld. Al die jaren hebben wij ons beperkt tot een uitgave in het Nederlands, ondanks de vele verzoeken vanuit het buitenland de Verzamelgids meertalig uit te brengen.

De ontwikkeling via computerinformatie heeft niet stil gestaan en deze volgen wij gestaag. Dat heeft ons ook aan het denken gezet en heeft ons een jaar geleden doen besluiten te gaan werken aan een online versie. Dit biedt vele voordelen. Zo zijn nu nieuwe stukken die uitgebracht worden direct zichtbaar en hoeft u niet meer een jaar te wachten tot dat er een nieuwe CD wordt uitgebracht. Ook hoeft u de CD niet meer in de computer te laten zitten om de afbeeldingen te kunnen zien. Met de online versie behoort dit tot het verleden. Deze wordt regelmatig geactualiseerd en is daardoor steeds up to date. Wel worden ook nu éénmaal per jaar (in maart/april) de vervangingswaardes bijgesteld. Alle functies die u gewend was in de CD-Rom vindt u zonder meer terug in de online-versie.Maar het biedt u nog meer. U kunt een stuk zoeken op naam, artikelnummer, systeemnummer, per designer of per thema. Bij de omschrijving van het stuk staat de datum wanneer het stuk is uitgebracht. Ook ziet u de datum wanneer het stuk uit de handelscollectie is gehaald. De aanschafprijs en vervangingswaarde wordt genoemd. De designer, afmetingen, thema en de omschrijving van het stuk en een afbeelding. U kunt uw eigen verzameling inbrengen en daar een overzicht van zien en printen. Ook ontbreekt de assurantielijst niet die de vervangingswaardes aangeeft, die u voor uw verzekering kunt gebruiken.

Wanneer u de on-line versie besteld vult u zelf uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Wanneer betaling van het abonnement heeft plaatsgevonden wordt uw inlogmogelijkheid actief.

In 2021 zal de online versie ook meertalig worden uitgebracht. Hierdoor kan de Verzamelgids Swarovski kristal online wereldwijd worden gebruikt.

Men sluit uitsluitend een abonnement af voor één jaar, ingaande op de dag dat men het abonnement afsluit. Wanneer het abonnement afloopt wordt u hiervan tijdig via een mailtje op de hoogte gebracht. U kunt het dan ook gemakkelijk weer voor een jaar verlengen. De kosten voor een jaar abonnement voor de online versie bedraagt € 49,50.

Ook is apart nog de Verzamelgids in pocketvorm te bestellen. Dit is mogelijk wanneer u een abonnement heeft afgesloten. Voor meer informatie klikt u op "pocketboekje".